Γάμος

Γάμος Με Βροχή… όπως Singing In The Rain!

Όσα ζευγάρια και αν έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα στα 12 χρόνια που οργανώνουμε γάμους, δεν έχουμε ακούσει κανένα να μας πει ότι ονειρεύεται έναν γάμο… βροχερό! Καθώς όμως οι πιθανότητες βροχής είναι αρκετές για έναν γάμο που προγραμματίζεται μέσα στους φθινοπωρινούς μήνες, βλέπουμε την άλλη όψη του νομίσματος και σας δίνουμε ιδέες για να κάνετε τη μητέρα φύση σύμμαχό σας. Σκέφτεστε ότι η βροχή είναι λόγος για να χαλάσει το κέφι σας και τα πλάνα σας; Ασφαλώς και όχι! Μέσα από την εμπειρία μας στη Style Concept, οργανώνοντας γάμους είτε έχοντας προβλέψει βροχόπτωση είτε αντιμετωπίζοντας μια αναπάντεχη ψιχάλα, σας δίνουμε παρακάτω μερικά tips για να κάνετε τη βροχή αναπόσπαστο στοιχείο της μέρας του γάμου σας και να απολαύσετε τις καιρικές συνθήκες:

  • Προνοήστε να επιλέξετε ένα ομπρελίνο που θα ταιριάζει με το νυφικό σας styling. Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα σε λευκές και ιβουάρ αποχρώσεις είτε κάποιο στα χρώματα της διακόσμησης και του θέματος του γάμου σας. Ακόμη, μια καλή ιδέα είναι να το εντάξετε στη γαμήλια φωτογράφιση, προσθέτοντας έτσι μια vintage, ατμοσφαιρική αλλά και παιχνιδιάρικη πινελιά.
    Επιλέξτε με προσοχή το νυφικό σας, ειδικά στην περίπτωση που η πιθανότητα βροχής είναι μεγάλη: αποφύγετε νυφικά με ουρές και μακριά πέπλα και προσανατολιστείτε σε μια σχεδιαστική επιλογή που έχει λιγότερες πιθανότητες να λερωθεί.
  • Οι πιο τολμηρές μπορούν να προσαρμόσουν ολόκληρο το νυφικό look σε μια εμφάνιση για βροχερή μέρα, κάνοντας για παράδειγμα έναν πρωτότυπο συνδυασμό νυφικού φορέματος με ένα funky ζευγάρι γαλότσες κι ένα στυλάτο αδιάβροχο.
  • Φροντίστε το χτένισμά σας να μην έχει υπερβολικό όγκο και ζητείστε από τον hair stylist λύσεις έκτακτης ανάγκης για πιθανό φριζάρισμα. Αναλόγως προετοιμαστείτε όσον αφορά το μακιγιάζ σας, ζητώντας από τον make-up artist να επιλέξει αδιάβροχα προϊόντα και να επιδιώξει ένα όσον τον δυνατόν πιο σταθερό αποτέλεσμα.
  • Προβλέψτε πρακτικές λύσεις για τους καλεσμένους σας: φροντίστε να υπάρχουν ομπρέλες για όλους, καθώς και μικρές πετσέτες (ενδεχομένως με κεντημένα ή εκτυπωμένα τα μονογράμματά σας), σε περίπτωση που κάποιος βραχεί. Θα μπορούσατε επίσης να εντάξετε το κιτ επιβίωσης από τη βροχή στα goodie bags σας ή απλώς να προβλέψετε να υπάρχουν σε ένα σημείο για να τα προμηθευτούν όσοι θέλουν. Επίσης, σε περίπτωση που η τελετή ή η δεξίωση γίνεται σε υπαίθριο χώρο, προνοήστε να υπάρχει και ένας χώρος με στέγαστρο δια παν ενδεχόμενο.
  • Αξιοποιήστε τη βροχή για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα τόσο στην τελετή όσο και στη φωτογράφισή σας! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο υπέροχες φωτογραφίες μπορείτε να βγάλετε! Σε κάθε περίπτωση, είναι η μέρα σας και πρέπει να είναι μοναδική. Ξεκινήστε με κέφι και δείτε τη συγκυρία ως μια αφορμή για περισσότερο ρομαντισμό.

Το σίγουρο πάντως εκείνη τη μέρα είναι, ότι θα βρέχει και …αγάπη!

Photo credits: Michelle Lindsell Photography via Brides (left) & Cosmopolitan (right)