Βάπτιση, Πάρτυ

Συνδυάζοντας γάμο και βάπτιση: μια τάση που ήρθε για να μείνει;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να συνδυάσουν το μυστήριο του γάμου με τη βάπτιση του παιδιού τους τόσο για λόγους που αφορούν το timing, όσο και γιατί δείχνει να είναι μια πιο οικονομική λύση αλλά και μια επιλογή που συμβαδίζει με τα μοντέρνα ελληνικά ήθη. Πλέον όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να δώσει όρκους αιώνιας αγάπης, φαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο να το επισφραγίσει με μια θρησκευτική τελετή. Έτσι, όταν έρχεται ένα παιδί, η βάπτισή του είναι μια καλή αφορμή για μια διπλή γιορτή όλης της οικογένειας. Σε καιρούς μάλιστα οικονομικής ύφεσης, φαντάζει σαν η πιο πρακτική λύση για όσους θέλουν να γλιτώσουν κόπο και έξοδα. Εδώ σας δίνουμε μερικά tips που καλό είναι να έχετε κατά νου ώστε το εγχείρημα να έχει επιτυχία και να αποφύγετε λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν χρόνο, χρήματα και ενέργεια:

Ποια είναι η ιδανική να γίνει το διπλό μυστήριο;

Μια καλή εποχή είναι σίγουρα νωρίς το φθινόπωρο ή αργά την άνοιξη, αρχές καλοκαιριού. Δεδομένου ότι το μυστήριο θα έχει διπλή σχεδόν διάρκεια, ενδείκνυται οι θερμοκρασίες να είναι όσο το δυνατόν πιο προνομιακές, ώστε να διατηρήσετε την ενέργειά σας τόσο εσείς και οι οικογένειές σας όσο και οι καλεσμένοι σας!

Με ποια σειρά γίνονται τα μυστήρια;

Ο γάμος προηγείται της βάπτισης. Καλό είναι λοιπόν να προνοήσετε για το πώς θα μείνει το παιδί ήσυχο και όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο, ώσπου να φτάσει η ώρα που θα πρωταγωνιστήσει το ίδιο στην τελετή. Επίσης, φροντίστε να εξασφαλίσετε πως θα είναι άνετα οι καλεσμένοι σας, ώστε να μη γίνουν ανυπόμονοι από την ορθοστασία και την παραπάνω αναμονή. Επιλέξτε χώρο δεξίωσης σε κοντινή απόσταση από την εκκλησία ή ακόμα και χώρο που διαθέτει εκκλησάκι στις εγκαταστάσεις του, ώστε να αποφευχθούν οι όποιες μετακινήσεις και να διευκολύνετε τους καλεσμένους σας. Δημιουργείστε τις συνθήκες για να περάσουν καλά οι μικροί σας καλεσμένοι και παράλληλα δώστε την ευκαιρία στους μεγαλύτερους να γιορτάσουν μαζί σας ανέμελα και ξεκούραστα! Μια καλή ιδέα είναι ένας ανιματέρ που θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα ευχάριστα και δημιουργικά είτε με ομαδικά παιχνίδια είτε με εργαστήρια κατασκευών.

  • Τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες μπορούν είτε να είναι διπλά, είτε συνδυαστικά. Αφήστε τη βάπτιση να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για έναν πιο πρωτότυπο χρωματικά γάμο! Για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη γιορτή, μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε τις μπομπονιέρες κατευθείαν στα τραπέζια, αποφεύγοντας έτσι τις περιττές ουρές αναμονής στην εκκλησία αλλά και να ενισχύσετε ταυτόχρονα τη διακόσμηση της δεξίωσης.
  • Το νυφικό και το styling της νύφης ασφαλώς και πρέπει να είναι όπως εκείνη τα έχει ονειρευτεί. Αν είστε νύφη και δεν έχετε καταφέρει να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης, μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν ένα σωρό λύσεις και στιλ που αναδεικνύουν τα δυνατά σας σημεία και καλύπτουν τυχόν ατέλειες. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.
  • Για το μενού καθώς και για την τούρτα, μπορούν και πάλι να υπάρχουν επιλογές λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους μικρούς καλεσμένους: πέρα από το «μενού των μεγάλων», καλό είναι να υπάρχουν κάποιοι μεζέδες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα παιδικά πάρτι, όπως σαντουιτσάκια, καλαμάκια με λαχανικά, κοτομπουκιές κ.λπ. Επίσης, ενδιαφέρουσες ιδέες είναι ένα καροτσάκι παγωτού, ένα stand με ποπ κορν ή μαλλί της γριάς, στοιχεία που θα δημιουργήσουν happening από μόνα τους για τους λιλιπούτειους καλεσμένους. Μην παραλείψετε επίσης ένα candy bar γεμάτο με λιχουδιές και χρώματα, που όχι μόνο θα γλυκάνει τους καλεσμένους αλλά θα τονίσει τη διακόσμηση του event και θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερο backdrop για τις αναμνηστικές φωτογραφίες!

Θέλετε να συζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το διπλό μυστήριο που σχεδιάζετε;
Στη Style Concept έχουμε απαντήσεις και προτάσεις για κάθε περίσταση.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!