Γάμος

Ήρθε Η Ώρα Να Γνωριστούν Οι Οικογένειες; Συμβουλές Για Να Πάνε Όλα Καλά!

H πρόταση έγινε. Και είπατε το «ναι». Και ορίσατε και ημερομηνία. Όλα καλά, μέχρι εδώ. Τώρα μένει να προχωρήσατε στο επόμενο- κομβικής σημασίας- βήμα: να γνωριστούν οι δικοί σας. Σίγουρα πρόκειται για μια υπόθεση που χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς και προετοιμασία, και μάλιστα αν μιλάμε για ελληνικές οικογένειες, λίγη παραπάνω τέχνη λόγω του θερμού μεσογειακού ταμπεραμέντου! Εδώ σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για να αποφύγετε τις άβολες στιγμές και όλα θα πάνε καλά!

  • Επιλέξτε την κατάλληλη περίσταση: μια συγκέντρωση γύρω από ένα τραπέζι με καλό φαγητό και κρασί θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να χαλαρώσουν όλοι ευκολότερα και γρηγορότερα. Ενημερώστε ο ένας τον άλλο για τυχόν ιδιαίτερες προτιμήσεις κάποιου μέλους (για παράδειγμα, αν κάποιος είναι χορτοφάγος, αν έχει αλλεργία σε κάποια τροφή ή αν τον ενοχλεί ο καπνός) και φροντίστε να επιλέξετε έναν χώρο που όλοι θα νιώθουν άνετα- ίσως ένα cosy εστιατόριο είναι πιο κατάλληλη επιλογή για να σπάσετε τον πάγο από το σπίτι της μιας οικογένειας.
  • Μην αφήσετε το περιθώριο για δυσάρεστες εκπλήξεις! Μιλήστε με τον σύντροφό σας πρώτα για τις οικογένειές σας, ώστε να αποφύγετε συζητήσεις που μπορούν να αποτελέσουν σημείο τριβής. Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να υπάρχουν κάποιες θεματολογίες, που καλό είναι να αποφύγετε: πολιτικές κουβέντες, αναφορά σε θρησκευτικές πεποιθήσεις και αμιγώς οικονομικές υποθέσεις. Γενικώς, η προετοιμασία που θα κάνετε ο ένας στον άλλο σχετικά με το αν η οικογένειά του είναι παραδοσιακή ή μοντέρνα, θρησκευόμενη ή όχι, λιγότερο ή περισσότερο οικονομικά άνετη, θα βοηθήσει να αποφύγετε επικίνδυνους σκοπέλους.
  • Εφοδιαστείτε με άφθονη δόση χιούμορ! Είναι λογικό να υπάρξουν στιγμές αμηχανίας, οι οποίες όμως θα ξεπεραστούν πολύ εύκολα με γέλιο και πιο light διάθεση.
  • Να είστε ο εαυτός σας! Δεν έχει νόημα να υποδυθείτε έναν ρόλο, μόνο και μόνο για να σας συμπαθήσει η άλλη πλευρά και ιδίως η μέλλουσα πεθερά σας. Η πρώτη συνάντηση είναι λογικό να έχει άγχος για όλες τις πλευρές.
  • Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα από την πρώτη γνωριμία! Δώστε χρόνο στους νέους αυτούς ανθρώπους που μπαίνουν στη ζωή σας να σας συστηθούν. Μάθετε τα ενδιαφέροντά τους, τι τους ευχαριστεί και αν νιώσετε ότι το χρειάζεστε, φροντίστε να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο κατ’ ιδίαν μαζί τους. Μην ξεχνάτε ότι πέρα από το ρόλο τους σας γονείς του αγαπημένου σας ή της αγαπημένης σας είναι και αυτοί άνθρωποι με τα hobby τους, τις συνήθειές τους και τη δική τους προσωπικότητα.
  • Να θυμάστε ότι όποια αμηχανία ενδεχομένως να έχει καταβάλλει εσάς και την οικογένειά σας, είναι πιθανό να ισχύει το ίδιο και για την άλλη πλευρά. Τα νερά είναι άγνωστα για όλους σε αυτό το σημείο και απαιτείται ψυχραιμία, καλή διάθεση και απαλλαγή από κάθε προκατάληψη. Φανταστείτε εκ των προτέρων ένα happy end στην πρώτη συνάντηση και ευχηθείτε να γίνει απλά πραγματικότητα.
  • Θέστε από κοινού με τον σύντροφό σας τα όριά σας. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε εξαρχής το πλαίσιο στο οποίο θέλετε να κινηθεί η σχέση σας και να διαφυλάξετε την προσωπική σας ζωή από παρεμβάσεις. Είναι πολύτιμο να γνωρίζετε ότι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να έχετε μια συμβουλή από τους γονείς, αλλά και να ξεκαθαρίσετε πως όταν χρειαστείτε τη βοήθειά τους, θα τη ζητήσετε εσείς.

Με θετική σκέψη και καλή διάθεση το πιθανότερο είναι να απολαύσετε μια όμορφη συνάντηση.
Καλή επιτυχία!

Style Concept, κοντά σας στην Οργάνωση Εκδηλώσεων από το 2005.

Photo Credits: www.marthastewartweddings.com