Γάμος

Πώς Να Αποφασίσετε Ποιους Θα Καλέσετε Στο Γάμο Σας

Είναι γεγονός ότι η λίστα των καλεσμένων σ’ ένα γάμο είναι από τις πιο δύσκολες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Εδώ σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε προβληματισμούς, συναισθηματισμούς και ηθικά διλήμματα ώστε να φτιάξετε τη σωστή λίστα καλεσμένων!

  • Η μέρα του γάμου σας είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες μέρες της ζωής σας. Γι’ αυτό τον λόγο, εσύ και ο σύντροφός σου είστε οι μόνοι αρμόδιοι να επιλέξετε ποιους ανθρώπους θέλετε κοντά σας τη μέρα αυτή. Κλείστε τα αυτιά σας στις Σειρήνες-Συγγενείς που σας θυμίζουν την ύπαρξη εκείνης της μακρινής θείας που έχετε να δείτε από τα βαφτίσια σας και αποφασίστε χωρίς φόβο και πάθος! Αν και ο γάμος σε  μια ελληνική κοινωνία αποτελεί και οικογενειακή υπόθεση, είναι σημαντικό να εξηγήσετε σε όλους τους αγαπημένους σας ανθρώπους πως φαντάζεστε τη δική σας μέρα και να τους ζητήσετε με ευγένεια και διακριτικότητα να την σεβαστούν.
  • Κατηγορία «Μακρινοί συγγενείς ή συγγενείς με τους οποίους κυριολεκτικά δεν έχετε καμία σχέση εδώ και αιώνες»: Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μια διαπραγμάτευση με τους γονείς, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι που θα προβάλουν επιχειρήματα υπέρ αυτής της κατηγορίας υποψήφιων καλεσμένων. Με ψυχραιμία και το αδιάσειστο επιχείρημα του οικονομικού κόστους μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε.
  • Κατηγορία «Φίλοι από το παρελθόν»: Εδώ έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση εκείνης της φίλης με την οποία έχετε περάσει υπέροχα σχολικά ή φοιτητικά χρόνια, αλλά να που έτσι τα έφερε η ζωή και χαθήκατε κάπου στην πορεία. Θα κάνει όμως δυναμική επανεμφάνιση μόλις οι φήμες για τον επικείμενο γάμο σας διαρρεύσουν – μ’ ένα μαγικό τρόπο θα γίνει κι αυτό! Αν έχετε μάλιστα και κάποια δραστηριότητα ή επικοινωνία στα social media, ο χρόνος στον οποίο άτομα του παρελθόντος θα εμφανιστούν θα επιταχυνθεί. Σε αυτή την περίπτωση ευχαριστείστε ευγενικά, δεχτείτε τις ευχές και υποσχεθείτε ένα καφεδάκι ή ποτό μετά το γάμο για να πείτε τα νέα σας. Να έχετε κατά νου πως οι πραγματικά κοντινοί σας φίλοι ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι και δεν χρειάζεται να διεκδικήσουν την παρουσία τους στη μέρα αυτή. Και κυρίως, ακόμη κι αν, για τους δικούς σας λόγους, δεν επιλέγατε να τους συμπεριλάβετε στη λίστα των καλεσμένων, δεν θα παρεξηγούνταν!
  • Κατηγορία «Συνάδελφοι και επαγγελματικό περιβάλλον»: Εδώ η υπόθεση θέλει λεπτούς χειρισμούς, καθότι είναι κάπως δύσκολο να κρύψετε το γεγονός από το επαγγελματικό περιβάλλον. Αν και ο χρόνος που περνάτε στο χώρο εργασίας είναι πολύς, έχετε ωστόσο κάθε δικαίωμα να μην συμπεριλάβετε όλους τους συναδέλφους στη λίστα των καλεσμένων ή να καλέσετε επιλεγμένα άτομα, τα οποία θεωρείτε κάτι παραπάνω από απλούς συναδέλφους. Φροντίστε απλώς, με την επιστροφή σας στη δουλειά, να προσφέρετε ένα εορταστικό κέρασμα, να μοιράσετε μπομπονιέρες ώστε να ευχαριστήσετε τους πιο παραπονιάρηδες αλλά και να αφιερώσετε χρόνο για να περιγράψετε συνοπτικά την ημέρα του γάμου σας δεχόμενοι τις ευχές.

Σε γενικές γραμμές, προτού καταλήξετε στην τελική λίστα των καλεσμένων, καλό είναι να κάνετε μια… longlist, την οποία θα συνοψίσετε σταδιακά κάνοντας τις παρακάτω ερωτήσεις. Οι περιπτώσεις που θα απαντήσετε αρνητικά, είναι σαφές πως είναι οι πρώτες υποψήφιες για το ξεκαθάρισμα:

  • Ανήκουν στην οικογένεια ή έχουν κάποια στενή σχέση με κάποιον από την οικογένεια;
  • Είναι άτομα που συμπαθείτε και θέλετε να είναι κοντά σας;
  • Είστε φίλοι πάνω από δεκαετία;
  • Έχετε επικοινωνήσει τον τελευταίο χρόνο;
  • Ήσασταν καλεσμένοι και στον δικό τους γάμο;
  • Σας νοιάζει αν θα παρεξηγηθούν σε περίπτωση που δεν τους καλέσετε;

Πλέον γνωρίζετε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη λίστα των καλεσμένων σας.

Επόμενο βήμα: Η επιλογή των προσκλητηρίων!

Επικοινωνήστε μαζί μας στη Style Concept για να ξεκινήσουμε μαζί το πιο υπέροχο ταξίδι της ζωής σας!