Ανθοστολισμοί, Γάμος

Οι Νυφικές Ανθοδέσμες του Χειμώνα

Μπορεί ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα να έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής βαρύς κι… ασήκωτος, αυτός όμως δεν είναι λόγος για να ανησυχείτε αν έχετε προγραμματίσει να γίνει ο γάμος σας μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Δείτε τις χειμωνιάτικες θερμοκρασίες ως ευκαιρία για να προσαρμόσετε το bridal styling σας με πρωτοτυπία, τόσο στις ενδυματολογικές σας επιλογές, όσο και στο κομμάτι-κλειδί που δίνει τον τόνο στην εμφάνισή σας: τη νυφική ανθοδέσμη!

Να ορισμένες προτάσεις από τη Style Concept:

  • Τολμήστε χρωματικές επιλογές λουλουδιών πιο λαμπερές από το λευκό και τα απαλά χρώματα ή σπάστε την παστέλ μονοχρωμία με μια έντονη πινελιά από βυσσινί, σάπιο μήλο, βιολετί, λιλά, κόκκινο βουργουνδίας.
  • Συνδυάστε τα άνθη με τους άφθονους καρπούς που χαρίζουν τα δέντρα της ελληνικής φύσης: κουκουνάρια, κάστανα, μούρα, ρόδια, κουμ κουάτ κ.ά. Μια πρωτότυπη χειμερινή επιλογή που ταυτόχρονα συνομιλεί με τους μύθους και τις παραδόσεις του τόπου μας, καθώς οι καρποί συμβολίζουν τη γονιμότητα και την ευημερία.
  • Επιλέξτε για την πρασινάδα του μπουκέτου φρέσκα κλωνάρια από κέδρο, πευκοβελόνες, φτέρη, αρωματικό ευκάλυπτο ή δενδρολίβανο προσδίδοντας μια φρέσκια νότα που θα παραπέμπει στα αρώματα της φύσης.
  • Αν επιλέξετε την κλασική λύση του τριαντάφυλλου, αναζητήστε εκείνη την ποικιλία από τις αμέτρητες που υπάρχουν η οποία θα σας εκφράζει καλύτερα. Οι επιλογές είναι αναρίθμητες: από τα ιστορικά εκατόφυλλα ελληνικά ρόδα μέχρι τα ντεγκραντέ Nostalgie Roses και από τα σφιχτοσχηματισμένα Bridal Piano μέχρι τα ατίθασα Iceberg.
  • Δοκιμάστε σχήματα πέρα από την κλασική ανθοδέσμη-μπουκέτο: μια χαριτωμένη ανθοδέσμη-μπάλα, ένα κομψό περικάρπιο από άνθη, μια ανθοδέσμη-αγκαλιά, μια ανθοδέσμη-καταρράκτη. Δείτε τι εξυπηρετεί καλύτερα το σύνολο της εμφάνισής σας αυτήν την τόσο ξεχωριστή μέρα.
  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις κορδέλες και το ύφασμα: μια μεταξωτή μακριά ή μια φαρδιά βελούδινη κορδέλα, ένα κομμάτι οργαντίνα ή δαντέλα μπορούν αυτομάτως να μεταμορφώσουν την ανθοδέσμη σας σε ένα μοναδικό έργο τέχνης!

Τα γαμήλια άνθη δεν βρίσκονται ασφαλώς μόνο στα χέρια της νύφης: η ίδια η ανθοδέσμη όμως μπορεί να αποτελέσει τη βασική έμπνευση για ολόκληρο το στολισμό του γάμου σας, από την εκκλησία και το δημαρχείο μέχρι τον χώρο του πάρτι και το σπίτι σας.

Στην Style Concept έχουμε λύσεις, ιδέες  και τους κατάλληλους συνεργάτες.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σχεδιάσουμε μαζί τον χειμωνιάτικο ανθισμένο γάμο σας!

Photo Credit for white bouquet on the left: Natalia Goluboglazaya Photography instagram account
Photo Credit for red bouquet on the right: Fiorello Photography for Style Concept